Prajitura cu mere fara blat

Prajitura cu mere fara blatIntr-un vas am amestecat zaharul cu faina si grisul pana s-a omogenizat bine, obtinem un praf alb, pe care-l folosim pe post de blaturi.Merele le-am razuit fara sa le decojesc. Le-am stropit cu suc de lamaie sa nu se oxideze si apoi am pus zaharul vanilat si scortisoara. ...[ toata reteta ]

Paste cu ulei de masline, usturoi si chili

Paste cu ulei de 
masline, usturoi si chiliSe pun pastele la fiert cu multa apa, sare si 2 linguri ulei masline. Timpul de fierbere este cel indicat pe cutie. Cand pastele sunt fierte "al dente" se scurg de apa, retinandu-se o jumatate de cana din apa in care au fiert. NU treceti pastele jub jet de apa!...[ toata reteta ]

Paste cu ulei de masline, usturoi si chili

Taitei cu legume in stil chinezesc

Taitei cu legume in 
stil chinezescFierbeti taiteii dupa instructiunile de pe pachet, ii scurgeti si ii lasati deoparte.Varza se taie fideluta de mana. Ceapa si usturoiul se taie felii subtirele. Morcovul se taie fasii lungi folosind curatatorul de legume
...[ toata reteta ]

Taietei cu nuca si mac

Taietei cu nuca si macSe fierb pastele in multa apa cu un strop de sare conform instructiunilor de pe pachet.In acest timp se macina cu masina de macinat cafea sau in robotel nuca, apoi macul...[ toata reteta ]

Placinte cu cartofi si mujdei de usturoi

Placinte cu 
cartofi si mujdei de usturoiFacem maia din drojdie, putina apa calduta si zahar. Framantam aluatul din toate ingredientele pana e elastic si se desface de pe maini, apoi il lasam la crescut cel putin 1 ora. In acest timp preparam umplutura:...[ toata reteta ]

Chiftele de post

Chiftele de postSe pun la fiert cartofii si orezul. Ceapa se caleste in ulei. Se adauga ciupercile taiate, 1/2 lingurita de sare si se lasa sa scada bine. Se prepara un piure din cartofii pasati, in care se inglobeaza ceapa...[ toata reteta ]

Supa de varza

Supa de varzaZarzavatul de supa si ceapa se taie marunt si se fierb in apa o jumatate de ora. Supa se strecoara, se pune din nou pe foc si ...[ toata reteta ]

Tocana de legume

Tocana de legumeSe curata si se spala toate legumele si zarzavaturile. Morcovii, cartofii, patrunjelul si telina se curata si se taie in felii subtiri. Ardeii se taie marunt, iar varza fideluta. Se ia o cratita suficient de mare pentru...[ toata reteta ]

Salata de conopida

Salata de conopidaSe fierbe conopida in putina apa sarata. Se rupe in bucatele si se amesteca cu morcovii...[ toata reteta ]

Mancare de conopida

Mancare de conopidaConopida se fierbe in apa cu sare, se desface in buchetele si se lasa la scurs. In timp ce conopida fierbe se toaca marunt ceapa si se caleste in ulei
...[ toata reteta ]

1 | 2