Piure de mar si dovleac (de la 8 luni)

Piure de mar si dovleacInjumatateste dovleacul, inlatura coaja si semintele si taie-l in cuburi. Feliaza merele. Adauga 7 cl de apa intr-o oala peste care adauga o sita pentru a gati cu aburi...[ toata reteta ]

Banana cu branza

Banana cu branzaMixezi toate ingredientele. Mai poti adauga putin suc de fructe, ceai...[ toata reteta ]

Piure din cartof si mar (de la 5-6 luni)

Piure din cartof si marSpeli bine cartofii si marul, apoi ii pui la copt, in tava, la cuptor. Marul va fi gata mai devreme, asa ca vei curata pulpa coapta si o vei pasa bine prin sita sau cu furculita. Procedezi la fel si cu cartofii...[ toata reteta ]

Budinca de orez cu mere

Budinca de orez cu mereAlegi si speli orezul, apoi il pui la fiert in apa. Separat, aduci la fierbere laptele cu 4 linguri de zahar si aromele. Cand bobul a inceput sa se umfle, scurgi orezul si il adaugi peste lapte...[ toata reteta ]

Bastonase din cartofi

Bastonase din cartofiCartofii se fierb in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Pasta de cartofi se amesteca bine cu faina, oul si sarea, apoi se framanta...[ toata reteta ]

Placinta cu mere

Placinta cu mereAmesteci uleiul, laptele, doua linguri de zahar si praful de copt intr-o cratita pe care o pui pe foc pentru un clocot. Dai vasul deoparte si incorporezi faina. Cand aluatul s-a racit, il framanti bine, apoi il imparti in doua si intinzi foile...[ toata reteta ]

Fursecuri pentru copii

Fursecuri pentru copiiMierea, galbenusurile, zaharul, untul, coaja de lamaie, bicarbonatul de amoniu si smantana se amesteca, batandu-se bine pana se transforma in spuma; Se adauga faina, se varsa compozitia pe planseta, se framanta un aluat moale...[ toata reteta ]

Stelute

SteluteIntr-un bol se freaca cu mixerul, untul crema, apoi se adauga zaharul si se freaca pana devine ca o spuma; Se adauga galbenusul si vanilia, apoi faina. Se amesteca bine sa nu aiba cocoloase...[ toata reteta ]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptorSpeli bine cartofii si ii fierbi in coaja. Cand se patrund usor cu furculita, ii scurgi, ii cureti de coaja si ii strivesti usor...[ toata reteta ]

Budinca de orez

Budinca de orezPunem orezul la fiert cu laptele si laptele condensat. Amestecam des si fierbem la foc mic pana incepe sa se umfle orezul. Atunci adaugam stafidele, sarea si 1 varf lingurita scortisoara (sau alte arome). Continuam sa fierbem la foc mic si amestecam mereu ca sa nu se prinda de fundul oalei...[ toata reteta ]

Taietei cu nuca si mac

Taietei cu nuca si macSe fierb pastele in multa apa cu un strop de sare conform instructiunilor de pe pachet.In acest timp se macina cu masina de macinat cafea sau in robotel nuca, apoi macul. Se amesteca cele doua cu zahar si scortisoara...[ toata reteta ]

Chec

ChecSe bat albusurile spuma, se pun cateva picaturi de zeama de lamaie si se bate in continuare cu mixul , se pregatesc galbenusurile cu un varf de sare, miroderii si coaja de lamaie...[ toata reteta ]

Biscuiti de casa

Biscuiti de casaSe freaca untul cu margarina, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile. Se adauga toata faina cu praful de copt si se amesteca rapid cu furculita...[ toata reteta ]

Fursecuri delicioase

Fursecuri delicioaseSe amesteca ouale cu zaharul; pui treptat faina si ulei. Trebuie sa iasa o compozitie relativ moale. Ungi tava cu putin ulei...[ toata reteta ]

1 | 2 | 3