Rosii umplute cu ficatei

Rosii umplute cu ficatei Ficateii se spala si se scurg bine de apa, apoi se pun la prajit cu putin ulei si cu ceapa verde tocata, iar cand sunt gata se scot separat. Rosiile se spala, li se taie cate un capac in partea de sus, se scobeste miezul si se pun cu gura in jos pentru a se scurge zeama. Intr-un vas se amesteca ficatul prajit, ouale si pesmetul, se condimenteaza, iar cu acest amestec se umplu rosiile depasind marginea, apoi se aseaza capacele. In uleiul ramas de la prajirea ficateilor se pune miezul rosiilor, se condimenteaza si se caleste pana se inmoaie si devine un sos. Rosiile umplute se pun intr-un vas termorezistent, se toarna sosul de rosii si se introduc la cuptor pentru 20 de minute. Se servesc cu patrunjel tocat deasupra.


4 portii

600 g rosii
400 g ficatei
2 oua
1 leg de ceapa verde
50 g pesmet
30 ml ulei
sare si piper

Pofta Buna !

Trimite un comentariu

  • Completeaza toate zonele marcate cu *.
If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.