Salata bulgareasca

Salata bulgareasca Ouale se fierb tare, se curata si se taie in sferturi. Telemeaua se taie cubulete. Patrunjelul si salata se taie de asemenea. Castravetii si rosiile se feliaza iar sunca se taie julien. Se face o gramajoara de salata si se aseaza de jur imprejur, alternativ, feliile de rosii si castraveti. Peste ele se pun cubuletele de branza, sunca si putin patrunjel. In patru parti se aseaza sferturile de ou intre ele si in varful salatei se pune cate o maslina. Se face un mix din sucul de lamaie, ulei si sare cu care se stropeste salata. Preparatul se serveste pe farfurie, ornat cu frunze de salata, verdeata tocata.


4 portii

200 g castraveti
400 g rosii
4 oua
200 g telemea
100 g sunca de praga
10 g masline
1 lamaie
50 ml ulei de masline
1 salata
1 leg patrunjel
sare

Pofta Buna !