Salata chinezeasca

Salata chinezeasca Legumele se curata, se spala si se scurg de apa. Se taie varza fideluta, morcovii se dau pe razatoarea mare, usturoiul se toaca marunt, iar ardeiul colorat se taie in felii subtiri. Separat, se prepara o marinata din otet, zahar si ardei iute taiat in rondele mici. Se amesteca bine pana cand se dizolva zaharul. Se toarna peste legume si se pune piper dupa gust. Peste amestecul format se adauga boabele de porumb si uleiul de masline si se amesteca bine. Se poate servi in bol pentru salata dupa circa o ora, dar este si mai buna a doua zi, dupa ce legumele au absorbit otetul.


4 portii

250 g varza
150 g morcovi
150 g castraveti murati
5-6 catei de usturoi
25 g zahar
20 ml otet
100 g porumb
50 g ardei colorat
30 ml ulei de masline
10 g ardei iute
piper

Pofta Buna !