Salata de andive cu mere

Salata de andive cu mere Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare, apoi se curata si se feliaza. Baconul se taie cubulete si se caleste cu putin ulei. Dupa ce baconul s-a rumenit, se adauga merele feliate si ceapa verde taiata rondele, calindu-se inca 3-4 minute. Andivele se curata, se spala si se lasa la scurs, apoi frunzele se rup sau se taie in bucati mai mari si se amesteca cu cartofii fierti. Se amesteca bine mustarul, uleiul, sarea, piperul, patrunjelul tocat marunt si zeama de lamaie dupa gust si se formeaza un sos care se rastoarna peste andive si cartofi. Dupa ce totul a fost amestecat usor, se incorporeaza baconul, ceapa si merele calite.

4 portii

200 g andive
200 g mere
100 g bacon
200 g cartofi
2 leg de ceapa verde
1 lamaie
50 g mustar
30 ml ulei de masline
1 leg patrunjel
sare si piper

Pofta Buna !