Salata de ridichi

Salata de ridichi Ridichile se curata si se taie felii subtiri. Ceapa se taie marunt. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb. Patrunjelul se toaca. Ouale se fierb tare. Ouale se taie in doua si se indeparteaza galbenusul, din care se formeaza o maioneza impreuna cu uleiul, zeama de lamaie, sarea si piperul. Jumatate din albusuri se toaca marunt. Intr-un vas se amesteca ridichile, maslinele, oul tocat marunt, cartofii scursi bine si jumatate din cantitatea de patrunjel. Peste acestea se toarna maioneza pregatita anterior. Se serveste in salatiera sau farfurie mica, pe frunze de salata, ornata cu feliute de albus si verdeata din abundenta.

4 portii

6 leg ridichi
10 g masline
1 leg ceapa verde
2 oua
100 g cartofi
100 g lamaie
50 ml ulei
1 leg patrunjel
sare si piper

Pofta Buna !