Saleuri cu smantana si cascaval

Saleuri cu smantana si 

cascavalFaina se pune intr-un vas, in mijlocul ei se face o gaura in care se dizolva drojdia cu laptele, apoi se lasa 10 minute la cald pentru a creste drojdia.Cand drojdia a crescut, se adauga margarina, smantana, galbenusul unui ou si cascavalul ras, amestecand totul pana cand se formeaza un aluat ce se condimenteaza cu sare si seminte de chimen.Dupa ce s-a framantat bine, aluatul se rupe in bucati care se intind sub forma de suluri subtiri si din care se formeaza covrigei.Covrigeii formati se aseaza intr-op tava si se ung pe deasupra cu galbenus de ou batut, iar peste acesta se presara seminte de chimen, dupa care se intoduc la cuptor si se coc la foc potrivit aproximativ 20 de minute.


ingrediente

400 g faina
100 g margarina
100 g cascaval
100 g smantana
50 ml lapte
2 oua
20 g drojdie de bere
5 g chimen
20 g sare

Pofta Buna !