Savarine

Savarine Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar, putin lapte cald si 50 g faina si se lasa la crescut. In 100 ml lapte se adauga zaharul si se lasa la racit. Se separa albusurile de galbenusuri. Intr-un vas se pune faina, se adauga galbenusurile, maiaua crescuta, laptele caldut. Se amesteca pana se incorporeaza toata faina, se adauga putin cate putin ulei, framantand mereu, pana cand aluatul dospeste si se desprinde de pe maini. Se framanta circa 1 ora si este gata cand aluatul face basici. Se aseaza un servet curat deasupra vasului, se pune intr-un loc calduros si se lasa la crescut. Aluatul se portioneaza in bucati de circa 100 g, se modeleaza mingiute si se lasa 15 minute la crescut in forme de savarine unse cu ulei. Se introduce la cuptor pentru 20 de minute. Se scoate, se raceste si se taie un capacel in partea de sus. Jeleul se topeste si se unge capacelul savarinei. Cu siropul facut din 100 g zahar si 1 pachet de vanilie se insiropeaza savarinele. Frisca se bate si cu ea se umplu savarinele.


8 portii

300 ml frisca lichida
250 ml lapte
500 g faina
5 oua
100 g jeleu
20 g drojdie de bere
50 g unt
100 ml ulei
250 g zahar
2 pachetele vanilie
5 g sare

Pofta Buna !