28. Daca ai cumparat miere nu o aduga peste alta miere aflata de mai mult timp intr-un borcan. Fermenteaza daca este amestecata.

29. La fel vasul de miere nu se va pune langa cel de sare pentru ca fermenteaza.

30. Daca vrei ca omleta sau papara sa fie mai gustoasa, bogata si satioasa adauga cateva lingurite de smantana in ou inainte de a-l bate.

31. Pastreaza branza invelita in folie de aluminiu. Nu se va usca, va sta proaspata pentru mai mult timp si nu se va mucegai.

32. Ardeii si gogosarii cu 3 ridicaturi la baza sunt mai dulci si mai buni pentru mancat cruzi. Ardeii cu 4 ridicaturi la baza sunt mai tari si mai buni pentru gatit.

33. Adauga o lingurita de apa cand prajesti carnea de vita. Te va ajuta sa inlaturi grasimea de carne in timp ce gatesti.

34.Pastreaza branza invelita in folie de aluminiu. Nu se va usca, va sta proaspata pentru mai mult timp si nu se va mucegai.

35.Daca vrei ca omleta sau papara sa fie mai gustoasa, bogata si satioasa adauga cateva lingurite de smantana in ou inainte de a-l bate.

36.Apa in care se fierb macaroanele nu se mai revarsa daca se unge marginea superioara a oalei cu ulei.

37.Maioneza nu se taie daca inainte de a o amesteca bine se adauga si o bucatica de cartof fiert si ras.

38.Sticlele de bulion isi pastreaza mai bine continutul daca se leaga la gura cu un ceolofan dat prin albus de ou.

39.Aluatul pentru foietaj iese perfect daca este pregatit langa o fereastra deschisa. Cand este gata se mai pune timp de un sfert de ora la frigider.

40.Pentru a lasa aluatul de prajituri sa creasca frumos nu trebuie sa ungi si peretii tavii ci doar funful acesteia.

41.Pentru evitarea craparii carnatilor proaspeti la prajire se scufunda in apa clocotita si se dau putin prin faina inainte de a fi prajiti.

42.Daca nu vrei ca zaharul / sarea sa se umezeasca pune pe fundul borcanelor in care le depozitezi cateva bucati de sugativa.

43.Muraturile nu mai fac mucegai daca peste ele se pune un saculet din tifon care sa contina 3 linguri de mustar.

44.Cand vrei sa prajesti ceva pune un varf de cutit de sare inainte de a pune uleiul. Uleiul nu va mai sari din tigaie.

45.Galustele preparate din gris isi mentin o forma mai frumoasa daca in apa in care fierb se presara putina faina.

46.Sosul de rosii are un gust mai bun daca se adauga in el un cubulet de zahar si o lingurita de mustar.

47.Sticlele si borcanele nu se vor crapa atunci cand turnati in ele lichide fierbinti, daca asezati sub ele lame de cutit.

48.Paharele puse unul intr-altul care s-au intepenit, nu trebuiesc fortate, pt a nu se crapa, mai simplu turnati in paharul din interior apa rece, iar paharul din exterior asezati-l intr-un vas cu apa calda(nu fierbinte).

49.Sarea de bucatarie (un varf de cutit) si o lingura de otet puse in apa de spalare impiedica decolorarea puloverelor de lana.

50.Bulionul ramas in cutie se pastreaza mai bine daca este transferat intr-un pahar, acoperind bulionul cu un strat subtire de ulei.

51.Daca aveti umezeala in dulapul din bucatarie, puneti in el un bulgare mic de var nestins.

52.Un vas cu zahar ars , fierbinte, pus in frigiderul scos din priza si dezghetat, absoarbe orice miros.

53.Produsele lactate nu se pastreaza la lumina, deoarece aceasta favorizeaza distrugerea vitaminei B2.

54.Pentru ca pestele sa se poata curate mult mai usor de solzi, se tine inainte timp de 10 min intr-un vas cu apa calduta.

55.Mancarurile nu se reincalzesc direct la foc, ci pe un vas cu abur, caci altfel pierd din substantele nutritive, mai ales vitaminele.

56.Materiile prime ce folosesc la prepararea unei prajituri, trebuiesc aduse in bucatatrie cu 2 ore inainte.

57.Ceapa poate fi comparata cu antibioticele prin continutul sau in substante distrugatoare de microbe.

58.Focul care este pe cale sa se stinga, se reaprinde daca aruncati in el un pumn se sare de bucatarie.

59.Vase emailate se curata cu tix, sa nu se freaca cu bureti metalici care zgarie emailul.

60.Petele de vin rosu se scot cu vin alb.Cu vin rosu se curate obiectele din arama.

61.Cand bateti carnea, blatul de lemn trebuie udat inainte. Drojdia se pastreaza bine presata intr-un vas si acoperita cu putin ulei.

62.Faina si malaiul se se tin intr-un loc uscat.

63.Verdeturile uscate se pastreaza in saculete de panza.

64.Ceapa, cartofii si usturoiul se conserva intr-un loc uscat si la o temperatura potrivita.

1 | 2