Snitel de curcan milanez

Snitel de curcan milanezSe amesteca pe o farfurie intinsa faina cu sarea si piperul, se dau prin faina bucatile de curcan, cat sa fie bine acoperite, apoi se scutura surplusul; Se toarna 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se incing, se prajesc 2 snitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc, apoi se scot si se tin la cald. Se mai pune o lingura de ulei si se prajesc celelalte 2 snitele, apoi se pun si ele la cald; Se spala rosiile si se taie in bucati mici, se scurge anghinareasi se taie pe din doua, se curata ceapa si se toaca marunt. Se incinge din nou o lingura de ulei si se caleste in el ceapa, pana devine sticloasa, se adauga vinul si se lasa sa dea totul intr-un clocot, desprinzand prajeala de pe fundul tigaii; Se pun in tigaie rosiile, anghinarea si busuiocul si se fierb cateva clocote. Cand sosul este gata, se toarna peste snitele si se servesc imediat.


4 portii

4 bucati de fileuri de curcan
4 linguri ulei de masline
2 linguri faina
4-5 rosii
200 g anghinare din conserva
1 ceapa mica
4 linguri vin alb sec
1/2 lingurita busuioc uscat
sare, piper

Pofta Buna !