Sote de crap cu mazare

Sote de crap cu mazareCeapa verde si morcovii se curata, se spala, se scurg, ceapa verde se taie marunt, morcovii se feliaza, apoi se pun impreuna la calit intr-o tigaie cu unt. Pestele se curata, se spala, se portioneaza si se pune pentru 30 de minute la marinat intr-un vas cu apa, otet, foi de dafin, ceapa uscata si sare. Cand ceapa si morcovul s-au inmuiat, se adauga mazarea, se condimenteaza totul dupa gust, iar cand si mazarea este calita, se pun bucatile de peste. Se stropeste totul cu zeama de lamaie, se acopera cu un capac si se mai fierbe la foc mic pana se patrunde si pestele.



4 portii

600 g crap
400 g mazare din conserva
200 g morcovi
1 ceapa uscata
50 g unt
1 lamaie
1 legatura de ceapa verde
1/2 legatura de marar
2 foi de dafin
30 ml otet
sare si piper alb

Pofta Buna !