Strudel cu praz

Strudel cu praz Se curata prazul, se taie ineluse subtiri si se fierbe circa 1 minut in apa sarata. Se strecoara si se lasa sa se scurga in sita. Telemeaua se taie in cubulete. Galbenusul se amesteca bine cu branza de vaci, sare si piper, se adauga si florile maruntite de cimbru, iar apoi se incorporeaza prazul scurs si bucatelele de telemea. Se intinde aluatul pe planseta, apoi se taie in 8 dreptunghiuri mai mici. Fiecare dreptunghi se intinde inca o data cu sucitorul, pentru a mai subtia aluatul, iar la mijloc se pune compozitia cu praz. Se impaturesc in doua, pe partea mai lunga, apoi se ruleaza si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, dupa care se introduc in cuptorul incins pana se rumenesc pe deasupra.


6 portii

500 g aluat foetaj
200 g praz
100 g telemea
100 g branza de vaci
1 ou
1/2 leg de cimbru
10 g sare
2 g piper

Pofta Buna !