Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci Ceapa si telina se taie marunt. Ciupercile se taie in patru. Intr-o oala se calesc ceapa si telina, se adauga putina apa, se pun ciupercile si se mai lasa putin. Se mai adauga apoi 600 ml de apa si se fierbe pana se inmoaie. Separat se dizolva faina in putina apa, se adauga condimentele si se toarna compozitia in oala mestecand continuu. Se continua fierberea circa 10 minute. Galbenusul de ou se amesteca impreuna cu smantana si se toarna treptat in supa, mestecand continuu. Cu ajutorul blenderului se bruleaza compozitia din oala pana se obtine o pasta fina. Preparatul se serveste in bol supiera sau cana, cu crutoane si bucati de ciuperci deasupra.


4 portii

500 g ciuperci
100 g ceapa
400 g telina
50 g unt
100 g smantana
30 g faina
1 ou
sare si piper

Pofta Buna !