Supa crema de dovlecei

Supa crema de dovleceiCoci ceapa pe o tava, la cuptor, pana cand se patrunde bine. Speli orezul si il pui la fiert in putina apa, la foc mic. Speli, cureti si tai nu prea marunt legumele, apoi le pui la fiert, intr-un alt vas cu apa, impreuna cu ceapa coapta, curatata de foile exterioare. Cand legumele sunt patrunse bine, iar orezul s-a fiert, le treci pe toate prin sita deasa de doua ori, apoi le pui la fiert din nou in supa de legume, impreuna cu untul amestecat cu galbenus. Poti amesteca in supa-crema, in momentul servirii, si putin lapte.


Ingrediente

500 ml apa
1 ceasca de zarzavat amestec (morcov, pastarnac sau radacina de patrunjel, ardei gras, ceapa)
1 dovlecel mare
1 lingurita de unt
1 galbenus de ou
1 lingura de orez

Pofta Buna !