Supa crema de sparanghel

#Curatati sparanghelul alb. Inabusiti sparanghelul alb si verde 3 minute. Puneti sparanghelul verde deoparte. Taiati sparanghelul alb felii. Asezati-le intr-o oala mare. Adaugati supa, sarea si piperul. Acoperiti-o si fierbeti-o 5 minute. Scurgeti-o. Puneti deoparte lichidul in care s-a fiert. Amestecati sparanghelul, adaugand treptat supa, pana cand are consistenta dorita. Incorporati boiaua in amestec. Asezonati dupa gust. Pastrati-o calda. Intr-un bol, amestecati smantana si galbenusul. Incorporati compozitia in supa. Treceti supa crema intr-o supiera si decorati-o cu varfuri de sparanghel verde. Serviti-o imediat langa crutoane prajite.


4 portii

1 kg de sparanghel alb
mai multe varfuri verzi de sparanghel
4 cesti cu supa de pui
1 lingura de boia
100 ml de smantana
1 galbenus
sare si piper

Pofta Buna !