Supa cu floricele

Supa cu floricele Carnea si osul se pun intr-un vas, se lasa sa fiarba la foc mic si se spumeaza. Faina se pune intr-un vas, se taseaza o adancitura la mijloc, unde se pune oul, putina sare si 2 linguri de apa calduta. Se amesteca si se formeaza un aluat de taitei, care se vor taia rondele cu un pahar mic de tuica. Fiecare rondea va avea cate 1-2 gauri mici, prin care se vor trece fasii de morcovi, cam de 2 cm lungime. Supa se strecoara si se pune din nou pe foc numai lichidul. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga toate rondelele de taitei, acoperind vasul, si se mai lasa sa fiarba, la foc mic, inca 5 minute. Supa se serveste in bol sau farfurie, decorata cu patrunjel verde tocat.


4 portii

100 g telina
100 g morcovi
100 g ceapa
50 g pastarnac
200 g carne de vita, impanata
200 g os cu sita sau maduva
250 g faina
1/2 leg de patrunjel
sare

Pofta Buna !