Supa de orez cu legume

Supa de orez cu legumeZarzavatul se curata si se spala. Pastaile de fasola se curata de ate si se rup in doua, morcovii, dovleceii, rosiile si ardeiul se taie felii, iar ceapa se toaca solzisori.Ceapa se caleste in ulei incins, apoi se adauga orezul spalat si se rumeneste timp de circa 3 minute, dupa care se condimenteaza.Intr-o oala cu supa sau cu apa fierbinte se toarna ceapa si orezul si restul de legume taiate, mai putin fasolea care se pune dupa circa 10 minute.Patrunjelul si usturoiul se toaca marunt, se amesteca intr-un vas cu parmezanul ras, se adauga treptat ulei si se bate cu o furculita penru a se omogeniza.Se serveste in bol de supa sau farfurie adanca, asezonata cu sosul de patrunjel si usturoi.


Ingrediente

150 g orez cu bobul lung
200 g fasole verde
200 g rosii
100 g morcovi
100 g ceapa
50 g ardei colorat
100 g dovlecei
100 g mazare
30 ml ulei
2 catei de usturoi
50 g parmezan
1 legatura de busuioc
sare si piper

Pofta Buna !