Supa de rosii cu porumb

Supa de rosii cu porumbSe incalzeste cuptorul si implicit o tava pentru copt; Rosiile, ceapa si usturoiul sunt puse in tava, dupa care se adauga o lingura cu ulei; Apoi tava este introdusa la cuptor timp de 30 minute, timp in care ingredientele se inmoaie, apoi sunt lasate la racit; Decojeste rosiile, curata ceapa si usturoiul si pune legumele intr-un bol cu 1 pahar cu supa de carne si 1 lingurita cu ulei; Apoi toate ingredientele de mai sus sunt puse intr-o oala, dupa care se adauga: celalalt pahar cu supa ce carne, sucul de rosii, bulionul, busuiocul si zaharul brun, in cazul in care folosesti; Se lasa la fiert la foc mic, amestecandu-se din cand in cand; La sfarsit se adauga porumbul.


6 portii

1/2 kg de rosii taiate in jumatate
1 ceapa medie, taiata in jumatate
3 catei de usturoi cu coaja
2 lingura cu ulei de masline
1/4 lingurita cu sare sau dupa gust
piper dupa gust
1 pliculet cu supa de pui instant sau zeama in care a fost fiert un pui
1/4 pahar cu suc de rosii
1 lingurita cu bulion
1 lingura cu busuioc tocat marunt
zahar brun dupa gust (optional)
1/2 pahar cu porumb fiert

Pofta Buna !