Supa de zarzavat

Supa de zarzavatSe curata zarzavaturile, se taie bucati, si se pastreaza proportia prin care morcovul reprezinta jumatate din totalul zarzavaturilor; Se pun in apa rece si se fierb cam 90 minute intr-un vas acoperit; Cand zarzavaturile sunt bine inmuiate se paseaza si apoi supa se strecoara; Zeama obtinuta se pune din nou la fiert impreuna cu 2 lingurite de gris adaugate in ploaie; Se fierbe inca 15 minute: La sugarii mici care nu primesc piureul de zarzavaturi separat, o parte din zarzavatul fiert se poate pasa in supa; Pe masura ce copilul se obisnuieste cu gustul supei si cu consistenta mai crescuta a preparatului, se pot adauga si celelalte zarzavaturi.


4 portii

500 ml apa
200 gr zarzavat asortat (1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 rosie, 1 cartof)
2 lingurite gris
frunze fragede de patrunjel
sare

Pofta Buna !