Supa de zarzavat II

Supa de zarzavat IISe curata zarzavaturile, se taie bucati, si se pastreaza proportia prin care morcovul reprezinta o treime din totalul zarzavaturilor; Se pun in apa rece si se fierb cam 90 minute intr-un vas acoperit; Cand zarzavaturile sunt bine inmuiate se paseaza si apoi supa se strecoara; Zeama obtinuta se pune din nou la fiert impreuna cu 2 lingurite de gris adaugate in ploaie; Se fierbe inca 15 minute: Se stinge focul si se adauga zeama de lamaie dupa gust si caimac sau smantana; Se mai poate adauga un galbenus de ou fiert si bine pasat.


4 portii

500 ml apa
200 gr zarzavat asortat (1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 pastarnac, 1 rosie, 1 cartof, 1 dovlecel, 1 legatura loboda, cateva flori de conopida, spanac)
2 lingurite gris
frunze fragede de patrunjel
zeama de lamaie, caimac, smantana 1 ou fiert
sare dupa gust

Pofta Buna !