Supa plugarului

Supa plugarului Costita se taie feliute, apoi in bucati mai mici si se pune la prajit intr-un vas, pana devine crocanta. Varza se curata si se taie fasii de circa 1 cm, apoi se adauga peste costita si se lasa la calit. Usturoiul, cartofii si dovleacul se curata, se spala si se taie in cuburi putin mai mari, apoi se pun si ele la calit impreuna cu celelalte. Cand legumele s-au inmuiat, se adauga apa, se fierbe totul circa 15 minute, se adauga rosiile, bulionul si fideaua si se mai lasa la clocotit 10 minute, dupa care se condimenteaza cu sare si piper si se presara patrunjelul tocat.


4 portii

200 g costita afumata
50 g telemea
100 g ceapa
200 g varza alba
100 g cartofi
200 g dovleac
100 g rosii
50 g fidea
30 g bulion
3 catei de usturoi
1/2 leg de patrunjel
sare si piper

Pofta Buna !