Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde Carnea se pune la fiert in 3 l de apa rece, iar cand s-a fiert carnea pe jumatate, se adauga pastaile de fasole curatate si rupte in 2-3 bucati si ceapa taiata marunt. Dupa ce au fiert si carnea si fasolea, se adauga rosiile tocate...[toata reteta]

Ciorba cu carnati afumati

Ciorba cu carnati afumati Carnatii se feliaza cat mai subtire si se pun in oala la calit impreuna cu uleiul, pana se topeste toata grasimea din acestia. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se toaca, nu foarte marunt, apoi se pun peste carnati...[toata reteta]

Supa cu ciuperci si orez

Supa cu ciuperci si orez Ciupercile se taie lame. Orezul se fierbe. Patrunjelul se marunteste. Se prepara supa din 500 g de oase, care se fierb in apa cu putina sare....[toata reteta]

Ciorba ardeleneasca de salata

Ciorba ardeleneasca de salata Salata se spala foarte bine si se opareste 5 minute in apa clocotita cu sare, dupa care se pune la scurs si se lasa la racit. Usturoiul curatat si taiat feliute si slanina taiata marunt se pun intr-o oala, la prajit cu putin ulei....[toata reteta]

Ciorba cu sunculita afumata

Ciorba cu sunculita afumata Morcovii si telina se curata, se spala si se taie in bucati mai mari, iar prazul se curata si se feliaza, dupa care se pun toate la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Apa se pune intr-o oala la fiert, iar legumele, dupa ce s-au calit putin, se pun in apa clocotita,...[toata reteta]

Supa de conopida

Supa de conopida Conopida se spala, se scurge bine de apa, se curata de frunze, se rupe buchetele, apoi se pune in apa cu sare la foc. Se topeste intr-o tigaie untul, se adauga faina, se amesteca bine, apoi se pun cateva linguri de supa si dupa ce clocoteste se toarna in vasul in care fierbe conopida....[toata reteta]

Supa frantuzeasca cu pui

Supa frantuzeasca cu pui Carnea de pui si cartofii se curata, se spala si se taie cubulete, apoi se pun la fiert in apa rece cu putina sare si se spumeaza. Morcovii, ardeii, telina si patrunjelul se curata, se spala, se taie in bucati mici si, impreuna cu fasolea verde, se adauga la fiert...[toata reteta]

Ciorba taraneasca

Ciorba taraneasca Carnea de vita se curata, se spala si se fierbe in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare, la foc mijlociu, ca sa nu se tulbure supa. Zarzavatul si ceapa, taiate julien, se calesc 2 minute in 30 ml de ulei si se adauga in supa,...[toata reteta]

Ciorba ardeleneasca cu carne de manzat

Ciorba ardeleneasca cu carne de manzat Carnea se portioneaza. Legumele se taie cubulete iar orezul se alege si se fierbe. Tarhonul se opareste si se taie marunt. Carnea se fierbe in 5 l de apa cu sare si se spumeaza. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga legumele....[toata reteta]

Fasole a la gendarme

Fasole a la gendarme Fasolea se alege si se spala in cat mai multe ape reci, pana cand apa ramane limpede, dupa care se pune la fiert in apa cat sa o cuprinda, iar dupa ce a clocotit cateva minute, apa se schimba. Costita se taie feliute subtiri si se pune intr-o tigaie la prajit,...[toata reteta]

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11