Tort Tiramisu cu crema de brinza

Tort Tiramisu cu crema de brinzaSe dizolva cafeaua in apa calda si se lasa la racit. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul timp de 10 minute cu mixerul; Se adauga brinza crema si smantana si se mai amesteca inca 10 minute cu mixerul, se desface blatul in doua, se insiropeaza partea de jos cu jumatate de cafea (fata exterioara) si cealalta jumatatate cu restul de lichid (partea interioara); Se acopera partea de jos a blatului cu jumatate din crema, se suprapune cealalta parte a blatului si se acopera cu restul de crema; Pe deaspura se cerne cacao, folosind o sita mica, se tine la frigider cel putin 4-5 ore inainte de a fi servit.


12 portii

1 blat de tort de cacao
3 linguri de cafea solubila
2 oua
100 g zahar
400 g branza crema
200 g smantana sau frisca nebatuta
50 g cacao
200 ml apa calda

Pofta Buna !