Turnulete cu cacao si frisca

Turnulete cu cacao si frisca Intr-o cratita se topeste untul, se adauga faina, se amesteca pentru a nu face cocoloase, se toarna treptat laptele, 2/3 din zahar si cacao, iar apoi in crema formata se pune esenta de rom si se lasa la racit. Intr-un alt vas se pun restul de zahar si 200 ml de apa, se pune vasul pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul, formand un sirop in care se adauga esenta de rom dupa racire, iar apoi cu el se insiropeaza blatul. Blatul insiropat se taie in patrate de marimea dorita, pe fiecare se pune crema racita de cacao, apoi din nou blat si putina crema, dupa care se orneaza totul cu frisca si se decoreaza cu topping de ciocolata.


8 portii

1 blat de tort
100 g faina
300 ml lapte
200 g frisca
50 g unt
150 g zahar
30 g cacao
50 g topping de ciocolata
2 sticlute cu esenta de rom

Pofta Buna !