Vinete coapte cu sos picant

Vinete coapte cu sos picantVinetele sunt curatate, taiate pe lungime, in felii de 4-5 cm; Feliile de vinete sunt puse pe gratar, timp de 5 minute, se intorc din cand in cand pana cand devin fragede si de culoarea maronie. Intr-un bol mic combina primele 7 ingrediente; Intr-o tigaie larga incalzeste uleiul de masline, dupa care adaugi ingredientele si prajesti la foc constant, aproximativ 30 minute; Apoi se adauga ceapa si se amesteca permanent timp de 4 minute; La sfarsit sunt adaugate rosiile, melasa, usturoiul si otetul, se lasa la foc mic timp de 4 minute, amestecand pentru a nu se lipi. Mancarea este asezata pe platou, sau individual pe farfurii si se presara coriandru.


4 portii

1 vanata mare
1 lingurita cu seminte de mustar
1/2 lingurita cu chimion
1/2 lingurita cu coriandru
1/2 lingurita cu pudra de curry
se mai poate adauga: ghimbir, nucsoara, cuisoare
1 lingura cu ulei de masline
1/2 ceapa tocata
2 pahare cu rosii cherry taiate in jumatate, sau un pahar cu suc de rosii
1 lingura cu melasa
1 catel de usturoi pisat
1 lingurita cu otet din vin
1/4 lingurita cu sare
1/4 lingurita cu piper negru boabe
1 lingura cu coriandru proaspat

Pofta Buna !