Visinata

VisinataIntr-o damigeana de 10 l se pun visinele, impreuna cu ciresele amare si cu zmeura sau fragutele, zaharul se presara la urma, peste ele; Damigeana se scutura bine, ca sa se amestece fructele cu zaharul. Se leaga la gura cu tifon si se lasa la soare 5-6 zile sau numai la caldura, in bucatarie, pana cand fructele isi lasa zeama si se topeste bine zaharul, agitandu-le zilnic; Dupa aceea se adauga alcoolul, romul si vanilia. Damigeana se astupa bine si se lasa la rece doua saptamini, agitand-o la 2-3 zile. Dupa acest timp, se poate consuma impreuna cu fructe sau fara fructe.


12 portii

5 kg visine
1/2 kg cirese amare
1/2 kg zmeura sau fragute
100 ml rom
1 plic cu zahar vanilat
1 & 1/2 kg zahar
1 & 1/2 l alcool de 70 grade sau 1 l alcool de 87 grade si 1 l rachiu alb
8-10 picaturi esenta de migdale

Enjoy !