Vitel cu sos alb si legume

Vitel cu sos alb si legume Legumele se curata, se spala, conopida se desface buchetele, morcovii si cartofii se taie rondele sau bucatele, iar ardeii se taie feliute subtiri. Se fierb toate, mai intai punandu-le pe cele ce fierb mai greu, iar la urma se pun cartofii, care fierb cel mai usor. Separat se pun bucatelele de carne sa se inabuse in unt cu ceapa taiata marunt, dupa care se adauga putina apa. Dupa ce au fiert si carnea si legumele, se rastoarna toate la un loc si se mai lasa sa stea in aceasta zeama. Se prepara un sos alb cu zeama de la legume si de la carne. Sosul bine fiert se toarna peste legume si carne si se mai adauga putina zeama de lamaie. Se serveste pe platou sau farfurie, cu legumele ca si garnitura.


4 portii

600 g rasol de vitel
100 g morcovi
100 g conopida
100 g ardei
100 g broccoli
100 g cartofi
50 g unt
30 g faina
1/2 lamaie
sare si piper

Pofta Buna !