Vitel la gratar cu nectarine

Vitel la gratar cu nectarine Carnea se portioneaza in 4 bucati, ca pentru friptura, apoi se freaca cu zeama de lamaie si ghimbir. Intr-un vas se pun ceapa tocata, ghimbirul maruntit, otelul, zeama de lamaie si ardeiul iute intreg, la fiert in 150 ml de apa, timp de circa 10 minute. Se adauga nectarinele taiate cubulete si se mai fierb 5 minute, se scoate ardeiul, iar jumatate din compozitie se mixeaza impreuna cu zeama de lamaie si apoi si cu uleiul. Fiecare bucata de carne se unge cu amestecul obtinut si se frige pe gratarul incins 5-6 minute pe fiecare parte, stropind mereu cu compozitia ramasa. Fiecare bucata de friptura se va servi acoperita cu cealalta jumatate nemixata.


4 portii

600 g ceafa de vitel
300 g nectarine
50 g ceapa
30 ml otet de mere
1 lamaie
1 ardei iute
50 g ghimbir
30 ml ulei de masline
sare si piper

Pofta Buna !